Mallorca – Soller

Mallorca Soller - station

Een impressie van de sfeer op en nabij het authentieke station van de gemeente Soller op Mallorca. 24 maart 2008.

Sóller is via de historische spoorlijn, de Ferrocarril de Sóller, en via een snelweg met tunnel verbonden met de hoofdstad Palma. De Ferrocaril (spoorweg) werd gebouwd op de winst van de sinaasappel- en citroenhandel en werd voltooid in 1911. De snelweg Andratx-Pollença loopt ook door de vallei. De huidige economie is voornamelijk gebaseerd op toerisme en de uitgaven van buitenlandse ingezetenen, complementair aan de agrarische economie rond citrus- en olijfboomgaarden. Soller is uniek in vergelijking met steden op de rest van het eiland vanwege zijn geografische isolatie, omringd door het Tramuntana-gebergte.

© ℗ Copyright 2008 – 2020 Frans Schmitz – fransschmitz.nl – all rights reserved

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.