Granada

Granada was 781 jaar (711-1492) een moslimkoninkrijk, veel langer dan enig ander gebied in Europa. La Puerta Elvira in Granada werd in 1492 veroverd door de katholieke vorsten, het was het laatste moslimkoninkrijk op het Iberisch schiereiland. In 1330 was Granada de meest bevolkte stad van Europa. Het had twee grote moskeeën, een in het Alhambra en een in het centrum van de stad. De Corral del Carbón is de best bewaarde middeleeuwse alhóndiga (een plaats waar graan werd opgeslagen en verhandeld) in Spanje. Het Alhambra is het enige monument in zijn soort dat in de wereld bestaat. Het Alhambra (officiële link naar de tickets) is een van de meest bezochte monumenten in Europa, met bijna 3 miljoen bezoekers per jaar. De gemiddelde hoogte in de hoofdstad van Granada is 738 meter boven zeeniveau. Het heeft een droog en zonnig klimaat. De minimum temperaturen in de winter vallen rond de 0 ° C en de maximumtemperatuur in de zomer ligt rond de 40 ° C.

Op sommige dagen van het jaar kun je op dezelfde dag skiën en zwemmen. Dit komt door de nabijheid van de zee en de hoogte van de bergen (beide zijn ongeveer 45 minuten rijden van Granada). Het skigebied Sierra Nevada is het meest zuidelijke skigebied van Europa. Het onderscheidt zich door het langste skiseizoen in Spanje (normaal van november tot mei) en meer zonnige dagen dan enig ander seizoen in Europa. Sierra Nevada is het enige skigebied in Europa waar je in zwemkleding kunt skiën. Elk jaar wordt de “Bajada en Bañador” (de afdaling in de zwembroek) gevierd met speciale aanbiedingen om het seizoen af ​​te sluiten. Het Sierra Nevada National Park heeft meer dan 20 toppen met meer dan 3000 meter hoogte. De Mulhacen (3482 m.) Wordt beschouwd als het dak van het schiereiland. Granada staat bekend om zijn tapas, ze worden gratis geserveerd bij elk drankje en er is een grote variatie. Granada is omgeven door bergen. Je kunt ze aan het einde van elke straat zien en het grootste deel van het jaar valt er sneeuw. De provincie Granada heeft 174 gemeenten, meer dan enige andere provincie in Andalusië

© ℗ Copyright 2009 – 2020 Frans Schmitz – fransschmitz.nl – all rights reserved

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.