Afdrukken – Drukken

In het digitale tijdperk waar in we leven is digitaal drukken heel normaal geworden. Het verschil tussen digitaal en analoog printen is dat het digitale printsysteem met pixels werkt. Analoog drukken gaat door middel van platen die vocht/inkt gevoelig zijn. Door middel van druk en tegendruk, inkt en water-rollers, wordt de dikke stroperige inkt op het papier over gebracht. Voor grote oplages is dit echter noch steeds de meest goedkope manier om te drukken. Een analoge (print)plaat kan tot 400.000 druks mee gaan, soms zelfs nog meer.

Digitaal printen gaat door middel van inktjets of laser, hier komt geen water aan te pas en ook geen stroperige inkt. De inkt kan elektrostatisch geladen worden en zo aan het papier over gedragen. Een digitale fotokopieermachine is in principe een krachtige snelle laser printer met een scanner ingebouwd en op elkaar afgesteld. De inkjet die thuis staat werkt op dezelfde manier als de plotter, door middel van inkt jets, de inkt wordt dus met kleine straaltjes op het papier gespoten. Deze plotters worden zelfs aangeboden met een formaat van meerdere meters breed. Digitale printers kunnen op elk oppervlak printen; Printen op glas is tegenwoordig heel normaal. De Israëlische firma Dip-Tech weet daar alles van, getuige dit mooi geprinte glas in China van 260 vierkante meter

Het bedrukken van een deur, Dibond, Forex of poster is dan ook niet meer zo kostbaar als dat het ooit is geweest. Een mooie foto op dibond (twee dunnen laagjes aluminium met daar tussen in kunststof) geeft uw foto het welverdiende professionele cachet. Een foto op Dibond (3mm) afgewerkt met hoogwaardige mat laminaat kost rond de 135 € per vierkante meter. Een foto poster op hoogwaardig 275 g/m² fine-art papier met mat laminaat, kost rond de 80€ per vierkante meter. U heeft dan Uw prachtige afbeelding binnen een dag of tien in huis. Uiteraard worden alle afbeeldingen vooraf gekeurd en eventueel aangepast aan het door U gewenste formaat.

Een foto druk-klaar maken is niet zo maar iets. de juiste bewerking is garantie voor top kwaliteit. Een klein foutje kan betekenen dat de hoogwaardige kwaliteit van het gebruikte en te bedrukken materiaal, catastrofaal uit pakt.

Voor meer informatie over digitaal drukken kijk op deze link die U naar de site van HP brengt.

En zo ging het vroeger:

Voor al uw wensen en of vragen kunt u via het contact formulier uw wensen kenbaar maken:

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.