Apple

Apple tips en trics

Sinds 2007 werk ik alleen nog maar met mijn Imac. Inmiddels 12 jaar oud, een reparatie en een upgrade 〈 SSD van 1 TB van Crucial 〉 verder, draait mijn 24″ Imac nog steeds iedere dag op volle toeren. Terug gerekend over deze periode zal de Imac niet veel duurder zijn geweest dan een pc van dat andere merk…

Apple is Unix-based en werkt daardoor geheel ander dan die pc van dat andere merk.. De GUI 〈 Graphic User Interface 〉 is zeer gebruikersvriendelijk en intuïtief. Er zitten zeer handige functies in zoals Spot-light en een overzichtelijke browser, Finder genaamd. Het zoeken gaat bijzonder snel en binnen enkele seconden zijn al jou bestanden doorgezocht. Dit werkt feilloos en de vergruisde blauwe schermen van dat andere merk 〈 grijs bij Apple 〉 zul je op een mac zelden of nooit aantreffen. De keren dat mijn mac is afgestort in de 12 jaar dat ik hem heb, kan ik op 1 hand tellen.

Apple is duur, heel duur als je het mij vraagt. Misschien komt er een dag dat ik toch genoodzaakt zal zijn om terug te stappen naar dat andere systeem, ik moet er niet aan denken…  Een Imac Pro begint bij € 5.499,00 en kost in de duurste uitvoering € 16.244,00 Een Mac Pro 〈 de befaamde kaasschaaf 〉 begint bij € 6.499,00, de duurste uitvoering daarvan komt neer op zon slordige € 65.749,00. Let wel dit is zonder monitor, de Pro Display XR kost € 5.499,00, waar je er dus twee of meer van kunt gebruiken en jawel, de voet moet je er apart bij kopen…  € 1.099,00. Maar dan heb je natuurlijk ook wat.

Met Apple kun je dus behoorlijk los gaan. De tijd dat je een Mac pro kon kopen met een mooie display voor een kleine tienduizend euro is wel voorbij.

Productief gezien blijft Apple mijn voorkeurshardware leverancier. Zowel de Iphone als de Imac, zijn bijzonder fijne machines die je heel veel plezier  kunnen geven. Als je niet mee gaat in de steeds weer een nieuwe telefoon 〈 die alleen maar iets sneller is dan jou vorige 〉 dan kun je echt waar voor jou geld hebben en van een kwalitatief hoogwaardig product genieten.

Zelfs de Ipad is in 2020 aangekomen, met de bestanden app is de Ipad verheven boven de status van hebbe-ding naar bruikbaar stukje gereedschap. Je kunt er zelfs een harde schijf of een kaartlezer op aan sluiten. Ook is met de komst van Ipados 13 en nu 14  het delen van bestanden mogelijk met jou Iphone en jou Imac. Met een druk op de knop kan ik nu aan al mijn bestanden op mijn Imac, snel en overzichtelijk. Op de pagina van Iculture.nl wordt dit haarfijn uitgelegt hoe je dit moet instellen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.