Frans Schmitz

plaats: Blerick

Camera: Canon

Over mij:

Ik ben nooit meer geweest dan degene die op de knop drukt. Ik ben niet de maker, mijn foto’s zijn niet van mij, ze zijn er om van te genieten, probeer dat te doen en vergeet al het andere. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan dingen claimen die niet van ons zijn …………

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden ……

Over mijn job:

Ik had mijn eerste camera toen ik 10 jaar oud was, hij was gemaakt van plastic en kostte in deze tijd niet meer dan een paar gulden. Dat was rond 1967. Mijn vader, als fotografie-fan, kocht hem voor mij en dat is waar mijn instinct voor het vastgelegde beeld werd geboren!

Door de jaren heen heb ik meerdere keren van camera gewisseld, Praktica LTL3, Asahi Pentax MX, Mamiya, Mamiya C220 en via de Sony DSC 717 kwam ik bij het merk Canon, 10D, 20D en 5D.

Fotografie veranderde alles met de komst van digitale camera’s, niets te maken met wat er eerder was, maar de basis blijft hetzelfde. We veranderden van 3 lagen in een 3-kleurenfilm, gevangen door een chip, veranderd in cijfers en op deze manier werd de pixel geboren. (Een pixel is niets meer dan een punt op een plaats en met een vooraf bepaalde kleur.)

Dezelfde pixel stelt ons in staat om de waarden te wijzigen en dat op een zeer comfortabele manier, met een pc en een geschikt programma.

Daarom is de overstap naar grafisch ontwerp heel eenvoudig en beginnen dingen te mengen. Fotografie tegenwoordig veel meer dan een camera aanpassen en op een knop drukken. Het is ogenblikkelijk en voor degenen die een veel wijdere wereld willen dan 20 jaar geleden foto’s maken.

Het is leuk en heel mooi om precies te bereiken wat de opdrachtgever wil, bijna zonder beperking van de wens (in grafisch ontwerp) van deze opdrachtgever.

Ik ben gewoon de fotograaf, de combinatie van wat de klant wil met alles wat ik weet over afbeeldingen, maakt van alles in grafisch ontwerp iets dat iedereen graag ziet.

Frans Schmitz, 2009 – 2020

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.