For sale!

Laat jou mooiste foto’s afdrukken door de vakman!

Als je al een passie hebt voor fotografie dan wordt het pas echt mooi als je die ene foto hebt laten afdrukken in de kwaliteit die waardig is aan jou afbeelding.

Ik weet nog goed, als de dag van gisteren dat in mijn Sony DSC F717 kocht in 2002, wat een juweeltje! Trots op stap met mijn nieuwste aanwinst al snel tot de overtuiging gekomen dat ik een vergroting wilde, 50 x 70 moest het worden! Op naar de fotograaf destijds in het dorp waar ik woonde en vier dagen later had ik mijn foto in handen. De vergroting was “as is” vergroot en door de DPI van 92 was de foto totaal verpixeld, nadien heb ik die foto gebruikt in mijn winkel als voorbeeld hoe het niet moest….

RAW of JPG

Het beste is om jou foto’s aan te leveren in RAW, of in PDF met een minimale resolutie van 300 DPI.

DXO Optics Pro, mijn beeld-bewerkings programma – Van RAW naar JPG of Tiff

Maar zoals gezegd is het het beste om te fotograferen in RAW en dat bestand dan aan te leveren. Raw is quasi het negatief, dus volledig bewerkbaar zei het dan digitaal. De bewerkingsmogelijkheden zijn eindeloos en vaak is dat de redding voor een afbeelding die iets of wat over of onderbelicht is. Ook is het zo dat je vanuit een RAW file de JPG of TIFF file extraheert, en op dat moment pas bepaald welke DPI (Dots Per Inch) je nodig hebt. Dit wordt mede bepaald door het doel:

 • Internet 072 DPI
 • Normaal afdrukken 300 DPI
 • Fine art en fotovakwerk al snel 600 DPI

Dat, zoals begrijpelijk, heeft alles te maken met het eindresultaat!

Overleg is cruciaal!

Hier komt het dus op aan, dat de drukker het bestand op de juiste manier klaar weet te maken en zo een afdruk aflevert die met gepaste trots ten toon gesteld kan worden. Dus als je bestanden wilt aanleveren neem dan eerst even contact met mij op, samen komen we er dan wel uit!

De keuze van de afdruk methode

Hoe groot wil je de foto laten afdrukken, op welke papier soort, glanzend of mat, kleur of zwart wit, je hebt nogal wat beslissingen te maken. Wat belangrijk is om je voor te kunnen stellen hoe het eruit ziet als je de foto aan de muur hebt hangen.

Je kunt jou mooie foto’s af laten drukken op “gewoon” foto pier, mat of glanzend maar je kunt ook gaan voor Fine Art, gedrukt met pigment inkt die heeel lang goed blijft op een iets dikker materiaal waarna je het door de vakman in kunt laten lijsten. Je krijgt dan het meest mooie resultaat, iets waar je met plezier steeds weer naar kijkt.

Welke keuzes heb je?

Ik kan printen van 10 x 15 t/m A3+ op bijna alle soorten papier mogelijk, vraag is alleen of ik het op voorraad heb. zo heb je bijvoorbeeld:

 • 10 x 15 Glossy en mat
 • 13 x 18 Glossy en mat
 • A4 glossy, premium glossy, ultra glossy, mat, zijdeglans en tot slotte Fine Art in vele varianten
 • A3 gelijk aan A4: glossy, premium glossy, ultra glossy, mat, zijdeglans en tot slotte Fine Art in vele varianten
 • A3+ alleen op aanvraag en in overleg

Vergeet niet om even contact op te nemen voor dat je een bestelling plaatst, je hebt nogal wat keuzes te maken!

De printers

Epson R3000

Epson Stylus Photo R3000.

Deze 13-inch brede printer levert de professionele functies, waaronder cartridges met hoge capaciteit, netwerken en draadloze connectiviteit, plus geavanceerde mediaverwerking. Epson UltraChrome K3® met levendige magenta-pigmentinkt, gecombineerd met Epson’s innovatieve MicroPiezo® AMC™-printkop, maakt het mogelijk de Epson Stylus Photo R3000 voor het produceren van zwart-witafdrukken van galeriekwaliteit, plus levendige kleurenafdrukken met adembenemende blauw- en violettinten. U kunt prachtige grootformaatafbeeldingen maken en uw werk professioneel presenteren.

De Epson Stylus photo R3000 staat garant voor professioneel vakwerk van extreem hoge kwaliteit!

Inkt: 9-kleuren Epson UltraChrome K3 met levendige magenta-pigmentinkt
Resolutie: 5760 x 1440 dpi

Epson ET-8550

De veelzijdige EcoTank alles-in-één voor grootformaatfoto’s van laboratoriumkwaliteit en meer.
De EcoTank Photo ET-8550 draadloze alles-in-één drukt grootformaat kleurenfoto’s, afbeeldingen en alledaagse documenten af in laboratoriumkwaliteit. Het cartridgeloze Claria® ET Premium-inktsysteem met zes kleuren van Epson levert levendige kleuren en scherpe tekst voor al uw creatieve projecten. Foto’s van 13 x 19 inch zonder witrand tot op maat gemaakte cd’s/dvd’s. Afdrukken op karton en andere media met een dikte tot 1,3 mm.

Foto’s, grafische afbeeldingen en creatieve projecten van laboratoriumkwaliteit
Foto’s zonder rand tot 13 x 19 inch

Deze ultramoderne krachtpatser staat garant voor extreem hoge kwaliteit.

Wat kost dat wel niet?

 • Gewone print op Epson glossy papier van 10 x 15 kosten 0,24 € per afdruk plus de verzendkosten.
 • A4 Glossy of semi glossy variëren van 2,25 € tot wel 8,50 € op Fine art papier per afdruk plus de verzendkosten
 • A3 Glossy, semi glossy of mat variëren van 4,50 tot 14,-€ op Fine Art papier.

Verder is er nog een breed scala aan ander afdruk materiaal, zoals bier en wij etiketten maar dat wordt alleen op aanvraag uitgezocht omdat er een enorm verschil in aanbod is.

Hoe gaat het verder als ik iets wil laten drukken?

Het simpelste is om even contact met mij op te nemen via info@fransschmitz.nl

of via Whatsapp:

Tot slot:

Ik ben een gepassioneerde hobbyist, doe dit echt voor de passie en mijn liefde voor fotografie. Ik doe mijn uiterste best om kwaliteit te leveren, hoe klein of hoe groot de order ook is. Een eerlijk product voor een eerlijke prijs, en dat met de allerbeste aandacht!

Door mij ervaring als offset drukker en mijn werk als fotograaf heb ik een brede kennis opgedaan aangaande het bewerken en drukken van foto’s en ander drukwerk, kwaliteit gegarandeerd dus!

Daarnaast is het ook mogelijk om mij in te schakelen voor advies en ondersteuning, bij het verkrijgen van drukwerk en eventueel ook als fotograaf.

© 2023 Frans Schmitz – all rights reserved!

Translate »