Over mijn stijl

[google-translaor]De improviseur

Improviseurs worden vertegenwoordigd door een ekster vanwege hun spontaniteit, intuïtie en vrolijke persoonlijkheid. Ze geven er de voorkeur aan om hun eigen pad te vinden om unieke momenten vast te leggen en te gedijen wanneer ze een nieuwe aanpak kunnen ontdekken die goed werkt. Hun intuïtie helpt hen vaak bij het fotograferen van scènes waarin nieuwe ideeën op natuurlijke wijze naar hen toe stromen. Vanwege hun ongeduld moeten improvisatoren echter oplossingsgericht en snel denken om geweldige foto’s te maken. De sleutel tot het maken van geweldige foto’s als improvisator is het handhaven van een gemakkelijke en aanpasbare aanpak, en dat wordt weerspiegeld in hun zeer intuïtieve foto’s.

Hoe je fotografie benadert

Onderwerpen en scènes

Hoewel je niet beperkt wordt door de onderwerpen en scènes die je fotografeert, voel je je vaak aangetrokken tot fotografiestijlen die kunnen profiteren van je intuïtieve en gemakkelijke aanpak. Dat maakt je van nature geschikt voor straat-, evenementen- en huisdierenfotografie.

Belangrijk is dat je meer geïnteresseerd bent in het hebben van een leuke tijd tijdens een shoot dan in het zorgvuldig voorbereiden ervan. Dat betekent niet dat er geen voorbereiding nodig is voordat er foto’s worden gemaakt, maar dat het componeren en opnemen van een scène op dat moment moet gebeuren.

Planning

Jij begrijpt beter dan de meesten dat het raadplegen van de compositieregels voordat je een foto maakt hetzelfde is als het raadplegen van de wet van de zwaartekracht voordat je gaat wandelen. Terwijl andere soorten fotografen behoorlijk nauwgezet kunnen zijn in uw planning, handelt u op basis van uw uitstekende instinct en intuïtie. Dit omvat het experimenteren met verschillende composities, het uitproberen van nieuwe stijlen en invalshoeken, en niet bang zijn om fouten te maken.

Als voor intuïtieve fotografie aanpassingsvermogen nodig is, zijn improvisatoren de meest intuïtieve van allemaal.

Opnamestijl

Voor buitenstaanders lijk je de meest spontane van alle fotografen. Je handelt instinctief en gaat op in de actie van het moment om een geweldige foto te maken. Dit ziet er vermoeiend uit, maar de waarheid is dat je gedijt als je je haast om een perfecte foto te maken. De sensatie van het maken van een foto die een beslissend moment vastlegt, is meer dan genoeg om je de tijd uit het oog te laten verliezen.

Je experimenteert regelmatig met ongebruikelijke composities, fotografeert ongeacht de uitrusting die je bij je hebt en overtreedt de zogenaamde ‘regels’ van fotografie. Jouw bereidheid om deze extra stappen te zetten, leidt tot jouw buitengewone foto’s. Omdat je met je ogen wijd open loopt voor een geweldige foto, kom je vaak op locaties waar veel fotografen niet eens aan denken.

“Dus… heb je iets gepland?”

Je bent vaak impulsief en energiek, waardoor andere fotografen opgewonden kunnen raken als je samen fotografeert. Maar je kunt beter alleen fotograferen met anderen die even spontaan en vastberaden zijn. Het laatste dat je wilt is dat iemand je zeurt om naar huis te gaan terwijl je plezier hebt in het verkennen en aanpassen aan verschillende scènes. Fotograferen volgens een gedetailleerd plan kan enorm lonend zijn, maar je gedijt het beste als je je intuïtie kunt gebruiken.

Focus op mogelijkheden, niet op beperkingen

Het is moeilijk voor je om te weten wat je gaat fotograferen totdat je het voor je ziet. Daarom ben je verplicht om positief en snel te denken als het gaat om noodzakelijke probleemoplossing. Dit helpt niet alleen om een gemakkelijke benadering van fotografie te behouden, maar het stelt je ook in staat te experimenteren met creatieve ideeën. Omdat je regelmatig mensen en scènes fotografeert die je niet kent, heb je de neiging spannende en unieke momenten vast te leggen.

Verwerken

Je maakt op één dag honderden foto’s en probeert intuïtieve en bepalende momenten vast te leggen. Hierdoor zijn er aan het einde van de shoot vaak nog veel foto’s waar je nog doorheen moet. Terwijl u uw foto’s bewerkt, bent u echt veel enthousiaster over het opnameproces. Je kiest een handvol foto’s die jouw shoot vertegenwoordigen en verwerkt de allerbeste.

Zodra de meest bepalende foto’s zijn geselecteerd, heb je de neiging om kleine verbeteringen en aanpassingen aan de afbeelding aan te brengen.

Eén ding dat improvisatoren zoals jij kan verdelen, is je bereidheid om je afbeeldingen te manipuleren in tools als Photoshop. Hoewel het niet onmogelijk is om een improvisator te vinden die zijn afbeeldingen zorgvuldig in Photoshop bewerkt, komt het echte plezier voor u voort uit het maken van geweldige foto’s. Als je goed wilt presteren als improvisator, raden we je aan foto’s zo te bewerken dat ze trouw lijken aan de scène die je hebt vastgelegd.

Delen

Hoewel uw tegenhanger, de dirigent, nauwgezet zal plannen wanneer, waar en hoe zij hun afbeeldingen zullen delen, is dit voor u niet belangrijk. Je hebt geen vooraf bepaald aantal foto’s dat je gaat delen, of een bijschrift in je hoofd. Je doet altijd wat goed voelt voor de scène die je hebt vastgelegd.

Sociale likes en reacties van vrienden zijn leuk om te hebben, maar voor jou is het simpele plezier van een leuke shoot veel belangrijker. Zolang het fotograferen, bewerken en delen moeiteloos verloopt, voel je je gelukkig.

Tenslotte, omdat u de neiging heeft om scènes vast te leggen die snel verdwijnen, zijn uw beelden vaak behoorlijk opvallend en vragen mensen u regelmatig om afdrukken.

Translate »